Keuhkosairaudet

Keuhkosairaudet ovat suomalaisen väestön keskuudessa niin yleisiä, että ne lasketaan kansantaudeiksi. Keuhko- ja hengityselinsairauksia kuten astmaa, keuhkoahtaumatautia ja uniapneaa sairastaa miljoona suomalaista. Lievä keuhkosairaus ei hoidettuna juurikaan rajoita sairastuneen elämää, mutta vakavimmillaan keuhkosairaus voi olla hengenvaarallinen.

Kun henki ei meinaa kulkea

Astma on yleisin pitkäaikainen hengityssairaus Suomessa. Noin 10 prosenttia aikuisikäisistä suomalaisista sairastaa lääkärin toteamaa astmaa. Keuhkosairauksien tutkimus auttaa monia ihmisiä hengittämään helpommin.
Lahjoitussumma: 25
25 
Lahjoitussumma: 50
50 
Lahjoitussumma: 100
100 
Lahjoitussumma: Muu
Poista

#tukitutkimukselle

Suomen Lääketieteen Säätiö tukee lääketieteen tohtori Laura Toivosen tutkimusta, jossa selvitetään hengitysteiden mikrobiomin eli mikrobien normaalikasvuston muuttumista varhaislapsuudessa ja sen vaikutuksia terveyteen. Kansainvälisen tutkimuksen tavoitteena on kehittää ehkäisykeinoja lasten hengitystiesairauksille kuten astmalle ja infektioille.

Tietosi

Lisätiedot

Lahjoituksesi

Lahjoitus
Määrä
Yhteensä
Välisumma
Lahjoitus yhteensä

Henkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.