Lasten- tai nuorisopsykiatria

Lapsuus ja nuoruus ovat voimakkaan fyysisen ja psyykkisen kehityksen aikaa. Noin puolet aikuisiän mielenterveyshäiriöistä saakin alkunsa jo ennen 14 vuoden ikää. Mielenterveyshäiriöt ovat koululaisten ja nuorten aikuisten tavallisimpia terveysongelmia.

Nuorista jopa joka neljäs kärsii mielenterveyden häiriöstä

Tutkimusten mukaan suomalaisnuorista noin 20–25 prosenttia kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä. Yleisimpiä niistä ovat aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö ADHD, käytöshäiriöt, ahdistuneisuushäiriöt, masennus sekä syömishäiriöt.

Autetaan yhdessä lapsia ja nuoria tasapainoisempaan tulevaisuuteen tutkimuksen avulla.

Lahjoitussumma: 25
25 
Lahjoitussumma: 50
50 
Lahjoitussumma: 100
100 
Lahjoitussumma: Muu
Poista

#tukitutkimukselle

Koronakriisissä ei saa unohtaa nuoria, mielenterveyttä ja kunnollista jälkihoitoa, muistuttaa yleislääketieteen erikoislääkäri ja nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola. Aiempien taloudellisten taantumien ja lamatilanteiden tapaan koronaviruspandemia aiheuttaa pitkäaikaisia vaikutuksia suomalaisten mielenterveyteen. Näitä haasteita voidaan ratkaista tutkimusta ja terveyspalveluita lisäämällä.

Tietosi

Lisätiedot

Lahjoituksesi

Lahjoitus
Määrä
Yhteensä
Välisumma
Lahjoitus yhteensä

Henkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.