Syöpätaudit

Syöpä on yleisnimitys joukolle erilaisia syöpätauteja. Uusien syöpätapausten määrä on lisääntynyt tasaisesti viimeisen 30 vuoden aikana, mutta syöpäseulontojen, laadukkaan hoidon ja uusien menetelmien ansiosta ne johtavat kuolemaan yhä harvemmin.

1/3 sairastuu syöpään

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain vaiheessa elämäänsä. Syöpäriski lisääntyy iän myötä, ja syöpäsairauksien määrän kasvu liittyykin väestön ikääntymiseen. Naisilla yleisin syöpä on rintasyöpä, miehillä eturauhassyöpä.

Monet syövistä ovat onneksi voitettavissa. Se kuitenkin vaatii jatkuvasti kehittyvää syöpätutkimusta ja laadukkaita hoitoja. Kiitos, että annat tukesi asialle, joka koskettaa vuosittain suurta osaa suomalaisista.

Lahjoitussumma: 25
25 
Lahjoitussumma: 50
50 
Lahjoitussumma: 100
100 
Lahjoitussumma: Muu
Poista

#tukitutkimukselle

Syövät ovat vuosi toisensa jälkeen yksi eniten rahoittamistamme tutkimuskohteista: vuonna 2020 Suomen Lääketieteen Säätiö myönsi apurahan yli sadalle syöpätutkimukselle. Professori Heikki Joensuu uskoo, että uusien tehokkaiden ja hyvin siedettyjen täsmähoitojen ansiosta lääketiede voi voittaa syövän jo lähivuosikymmeninä.

Tietosi

Lisätiedot

Lahjoituksesi

Lahjoitus
Määrä
Yhteensä
Välisumma
Lahjoitus yhteensä

Henkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.