Uutiset | 14/06/2019

SuomiAreenalla puhutaan terveydenhuollon tulevaisuudesta – jokainen voi auttaa tiedettä nujertamaan sairauksia

Lääketieteellinen tutkimus ja osaaminen vaativat puolestapuhujia ja tekoja. Suomen Lääketieteen Säätiö on mukana Porin SuomiAreenalla keskustelemassa tutkimuksen ja terveydenhoidon tulevaisuudesta. Myös tavallisella kansalaisella on oikeus ottaa osaa lääketieteen tutkimukseen.

Lääketieteelliseen tutkimukseen tulee panostaa, jos tulevaisuudessakin halutaan hyvää hoitoa. Terveydenhuollon yliopistotasoiseen tutkimukseen tarkoitettu valtion tutkimusrahoitus (VTR) on vähentynyt 20 vuodessa noin 70 miljoonaa euroa. Samalla tutkimuskustannukset ovat kohonneet merkittävästi.

Tutkimus kehittää terveydenhoitoa, takaa potilaalle parhaan mahdollisen hoidon ja mahdollistaa yksilöllisten hoitojen kehittämisen. Tutkimuksen heikkeneminen voi pahimmillaan johtaa terveydenhuollon kehityksen pysähtymiseen.

Jokaisella suomalaisella on mahdollisuus osallistua lääketieteellisen tutkimuksen ja terveydenhuollon kehittämiseen. Osallistua voi esimerkiksi antamalla näytteen biopankkiin, joka kokoaa näytteitä tutkimuksen tekemistä varten. Tutkimusta voi tukea myös tekemällä lahjoituksen tutkimusta tukevalle säätiölle.

Tiede nujertaa sairauksia -teema esillä SuomiAreenalla

Aihe puhuttaa myös tämän vuoden SuomiAreenalla. Kaikille avoimen yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman teema on tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Lääketieteen Säätiö on mukana pohtimassa erityisesti terveydenhuollon tulevaisuutta.

Lääketieteellisen tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan merkityksestä hoidon kehittymiselle keskustelevat SuomiAreenan Rantalavalla Suomen Lääketieteen Säätiön puheenjohtaja Anne Remes, Biopankkiosuuskunnan toimitusjohtaja Marco Hautalahti, Nuorten Lääkärien Yhdistyksen puheenjohtaja Sara Launio ja Suomen molekyylilääketieteen instituutin FIMM:n tutkimusjohtaja Aarno Palotie. Keskustelussa tutkimusta käsitellään potilaan, tutkijan, terveydenhuollon ja rahoituksen näkökulmasta.

Keskustelu käydään SuomiAreena-rannan lavalla maanantaina 15.7. kello 10 alkaen. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös yleisökysymysten esittämiseen.

SuomiAreena-rannan koko maanantain ohjelma rakentuu terveysalan tulevaisuuden ympärille. Tutustu rannan ohjelmaan täällä.

#HuomisenTerveys