Vaikuttavuus

Rahoittamamme tutkimukset kehittävät lääketiedettä ja terveydenhoitoa ja vaikuttavat näin jokaisen suomalaisen elämään.

Vuonna 2016 teetetty hankeapurahojen vaikuttavuusselvitys osoittaa, että Lääketieteen Säätiön hankeapurahalla tehdyltä tutkimukselta on odotettavissa tieteellistä, koulutuksellista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Säätiön rahoittamien tutkimusten tuottama uusi tieto edesauttaa lääketieteen ja terveydenhoidon kehittymistä. Tutkimusten tulokset ovat vaikuttaneet kansallisiin Käypä hoito -suosituksiin ja osin myös kansainvälisiin suosituksiin.

Suomen Lääketieteen Säätiö - leikki

Säätiön myöntämät apurahat edistävät nuorten tutkijoiden mahdollisuuksia suuntautua tutkimustyöhön tohtoriopiskelijana ja myöhemmin itsenäisenä tutkimushankkeen perustajana.

Huomisen terveydenhoito tehdään tänään. On tärkeää varmistaa, että lääketieteelliselle tutkimukselle löytyy resursseja myös tulevaisuudessa.

Lue vaikuttavuusselvitys kokonaisuudessaan pdf-muodossa.

Vaikuttavuusselvitys

Lahjoituksen tekeminen

Yksityishenkilöiden ja yritysten tekemät lahjoitukset ovat keskeinen säätiön varojen lähde. Olemme kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta. Ilman laadukasta tutkimusta ei ole laadukasta terveydenhoitoa.

Myönnetyt apurahat

Jaamme vuosittain apurahoja keskimäärin 150 tutkijalle noin kahden miljoonan euron edestä. Lue, millaisia tutkimuksia olemme rahoittaneet.

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen