Uutiset | 20/05/2021

Tutkijaportti tukee lääketieteen tutkijoita syväreistä tohtorin tutkintoon – tutustu uuteen palveluun!

Tutkijaportti-sivusto tarjoaa tukea tohtoriopiskelijoille ja syväritutkielman tekijöille. Uuden palvelun tavoitteena on helpottaa erityisesti tutkimustyössä alkuun pääsemistä.

Duodecimin ja Suomen Lääketieteen Säätiön ylläpitämä Tutkijaportti julkaistiin 20.5.2021 osoitteessa tutkijaportti.fi. Vuonna 2016 julkaistu Syväriportti on liitetty osaksi Tutkijaportti-palvelua.

Tutkijaportti kokoaa yhteen paikkaan kattavasti tietoa, jota syventävien opintojen ja väitöskirjan tekijät tarvitsevat päästäkseen alkuun lääketieteen ja hammaslääketieteen alojen tutkimustyössä.

– Tutkijaportin tarkoituksena on lisätä lääketieteen tutkimuksen osaamista ja mahdollisuuksia, ja sitä kehitetään tukemaan myös kokeneempia tutkijoita ja tutkijayhteisöä tuomalla laajasti tutkimukseen liittyvää aineistoa hyödynnettäväksi, Duodecimin koulutuspäällikkö Juha Pekka Turunen kertoo.

Tutkijaportin sisällöt ja ominaisuudet täydentyvät kuluvan vuoden aikana, esimerkiksi syksyllä julkaistava yhteisöllinen Tutkijatori mahdollistaa tekijöiden ja ohjaajien verkostoitumisen.

Tutkijaportti madaltaa kynnystä tutkimustyön aloittamiseen

Syventävien opintojen opintokokonaisuus kuuluu kaikkien Suomen yliopistojen lääketieteellisten tiedekuntien lääketieteen lisensiaatin tutkintoon. Se sisältää pakollisia ja valinnaisia kursseja sekä opinnäytetyön, jonka tekemistä helpottamaan Syväriportti-sivusto aikanaan perustettiin.

Tutkijaportista löytyy Syvärit-osio, joka tarjoaa tietoa tutkielman tekemiseen. Väikkäri-osio on tarkoitettu tohtoriopiskelijoille, ja sen tavoitteena on tukea väitöskirjatutkimuksessa alkuun pääsemistä sekä tarjota tietoa tutkijanurasta, apurahoista ja toimeentulosta.

– Tutkijaportti madaltaa nuorten tutkijoiden kynnystä aloittaa tutkimustyö, säästää aikaa ja parantaa lääketieteellisen tutkimuksen laatua, kun keskeiset asiat on organisoituina ja helposti löydettävissä, sanoo Lääketieteen Säätiön asiamies Jouni Lounasmaa.

Tutustu Tutkijaportti-sivustoon »

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen