Testamentti lääketieteen tutkimukseen on testamentti koko Suomen kansalle

Suomalainen lääketieteellinen tutkimus kehittää maamme lääketiedettä ja terveydenhoitoa ja auttaa varautumaan tulevaisuuden haasteisiin. Tutkimus vaikuttaa meistä jokaisen elämään.

Yksityishenkilö voi tehdä testamenttilahjoituksen säätiön hyväksi. Lahjoitusten avulla tuemme ja puolustamme Suomessa tehtävää lääketieteellistä tutkimusta.

Lääketieteellisen tutkimuksen tukeminen on tärkeää, sillä ilman laadukasta tutkimusta ei ole myöskään laadukasta terveydenhoitoa. Rahoittamamme tutkimukset kehittävät lääketiedettä ja terveydenhuoltoa ja vaikuttavat näin jokaisen suomalaisen elämään.

Testamenttilahjoituksella voit varmistua siitä, että haluamasi osa omaisuudesta käytetään yhteiseen hyvään. Testamentissasi voit itse määrittää osuuden, jonka haluat lahjoittaa. Halutessasi voit määrätä testamenttisi kohdennettavan tietyn lääketieteen alan tutkimukseen.

Testamentissasi voit itse määrittää osuuden, jonka haluat lahjoittaa. Halutessasi voit määrätä testamenttisi kohdennettavan tietyn lääketieteen alan tutkimukseen.

Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa, mutta ollakseen pätevä testamentin tulee täyttää tietyt muotomääräykset. Voit kirjoittaa testamentin itse tai yhdessä lakimiehen kanssa. Testamentteihin ja lahjoituksiin liittyvissä juridissa kysymyksissä voi olla veloituksetta yhteydessä säätiön suosittelemiin asianajotoimistoihin.

Testamenttilahjoitukset ovat verovapaita, joten ne voidaan käyttää lyhentämättöminä lääketieteellisen tutkimuksen tukemiseen.  Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme tukeneet lääketieteellistä tutkimusta yliopistosairaaloissa ja yliopistoissa yli 20 miljoonalla eurolla. Kaikkiaan rahoitamme vuosittain noin 150 tutkijaa kaikilta lääketieteen aloilta.

Tukemalla tutkimusta annamme tutkijoille mahdollisuuden muuttaa maailmaa ja kehittää Suomalaista terveydenhoitoa. Olemme kiitollisia jokaisesta lahjoituksesta.

Testamentteihin ja lahjoituksiin liittyvissä juridissa kysymyksissä voit olla veloituksetta yhteydessä säätiön suosittelemiin asianajotoimistoihin. Lue lisää täältä.

Tutustu muutamaan aiemmin tehtyyn testamenttilahjoitukseen:

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lahjoitusopas

Lue lisää testamenttilahjoituksesta ja muista lahjoitusmuodoista

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen