Usein kysyttyä lahjoittamisesta

Suomen Lääketieteen Säätiön toiminnan ytimessä on lääketieteellinen vaikuttavuus. Tavoitteenamme on rahoittaa parhaita tutkimushankkeita ja kasvattaa uusia lääkäritutkijasukupolvia. Säätiö on alusta lähtien panostanut siihen, että apurahat arvioidaan huolellisesti ja tieteellisten kriteerien mukaan.

Miksi juuri Suomen Lääketieteen Säätiölle?

Suomen Lääketieteen Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketiedettä tukevista säätiöistä. Tuemme tutkimusta jakamalla apurahoja tutkimusta tekeville lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Säätiö myös nostaa tukemiaan tutkijoita esille ja pyrkii kasvattamaan lääketieteellisen tutkimuksen arvostusta.

Kauttamme jokainen euro menee lyhentämättömänä valitsemaasi tutkimuskohteeseen, sillä emme pidätä varainhankinta- tai hallinnointikuluja.

Minne lahjoitukseni menee?

Lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille apurahojen muodossa.

Apurahan saajat valitaan vuosittain saatujen hakemusten joukosta puolueettoman tieteellisen arvioinnin perusteella.

Miten varoista pidetään huolta?

Säätiön omaisuutta hoidetaan huolellisesti. Säätiön varallisuudelle kerrytetään tuottoa suunnitelmallisella ja vastuullisella sijoitustoiminnalla.

Säätiöllä on sijoitussuunnitelma, joka kuvaa säätiön sijoitustoiminnan periaatteet ja sijoitusstrategian.

Säätiö on sitoutunut vastuulliseen sijoittamiseen. Vastuullisen sijoittamisen avulla varmistetaan sijoituksille hyvä tuotto sekä hallitaan sijoitusriskejä tehokkaasti. Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa, että säätiö ottaa sijoituspäätöksiä tehdessään huomioon taloudellisten näkökantojen lisäksi myös ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon (ESG) näkökulmat.

Varainhoitajien tulee huomioida ilmastonmuutoksen vaikutus sijoituskohteita valittaessa. Säätiön sijoitustoiminnassa vältetään sijoituksia kohteisiin, joiden toiminta on ristiriidassa tai vaarantaa terveyden ylläpitämistä. Emme sijoita yhtiöihin, joiden päätoimiala on aikuisviihde, uhkapelit, kannabis, alkoholi, aseet tai tupakka.

Säätiö on Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin perustama säätiö ja soveltaa toiminnassaan lääketieteen etiikkaa. Säätiön tarkoituksena oleva lääketieteen tukeminen liittyy myös läheisesti YK:n kestävyystavoitteisiin.

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen