Uutiset | 22/04/2020

Apurahahaku käynnistyy 1.5. – hae apurahaa toukokuun loppuun mennessä

Apurahoja jaetaan sekä tutkimustyötä aloitteleville lääketieteen opiskelijoille että hieman kokeneemmille tutkijoille. Apurahat ovat haettavissa 1.–31.5.

Vuoden 2020 apurahahaku käynnistyy 1.5.

Lääketieteen säätiön vuoden 2020 apurahahaku on 1.5.-31.5. Myönnämme apurahoja lääketieteelliseen tutkimukseen lääkäreille ja lääkäriksi opiskeleville. Jaamme apurahoja lääketieteelliseen tutkimukseen kaikille aloille ja lisäksi erillisrahastoista esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien, farmasian, ihotautien ja psykiatrian tutkimukseen. Kaikkia tutkimusaloja koskevat samat tieteelliset arviointikriteerit.

Parannamme tutkimusapurahojen houkuttelevuutta porrastamalla apurahan suuruutta siten, että vuonna 2020 tutkijatohtoreille myönnettävä työskentelyapurahan suuruus on 2500 euroa kuukaudessa ja väitöskirjantekijälle 2250 euroa kuukaudessa kuten aiemminkin.

Haettavissa on kuusi erilaista apurahatyyppiä:

Eka-apuraha on tarkoitettu tutkimustyötään aloittaville lääketieteen opiskelijoille ja lisensiaateille. Arviointi painottuu tutkimussuunnitelmaan ja tutkimusympäristöön, ei hakijan aiempiin ansioihin.

Kannustusapuraha on tarkoitettu nuorille väitöskirjan tekijöille. Hakemus arvioidaan tutkimussuunnitelman ja aiempien ansioiden perusteella.

Tutkimusapuraha myönnetään työskentelyapurahaksi lääketieteen opiskelijoille, lisensiaateille ja tohtoreille 4, 8 tai 12 kuukauden ajaksi päätoimisen tutkimustyön rahoitukseen.

Palaavan tutkijan apuraha on tarkoitettu ulkomailta Suomeen palaavalle tutkijalle. Apurahan edellytys on lääketieteen tohtorin tutkinto (LT/LKT) ja menestyksekäs ulkomailla vietetty niin sanottu post doc -kausi. Apurahaa haettaessa on oltava vielä ulkomailla.

Tutkimusryhmän perustajan apuraha on tarkoitettu itsenäisen tutkijanuransa alkuvaiheessa oleville väitelleille lääkäritutkijoille lääketieteellisesti merkittävään tutkimushankkeeseen.

Tulevaisuuden uhat – juhlavuoden 2020 apuraha uusiin tutkimusavauksiin on tarkoitettu nuorille lääkäritutkijoille lääketieteellisesti merkittävään uuteen tutkimusavaukseen

Lisäksi Tutkijatohtori-apurahat ulkomaille (post doc) myönnetään säätiöiden yhteisen post doc -poolin kautta. Poolin apurahat on tarkoitettu Suomesta ulkomaille lähteville, hiljattain väitelleille tutkijoille.

Lue lisää haettavissa olevista apurahoista täällä.

Apurahojen haku tapahtuu säätiön apurahapalvelun kautta. Lue ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen täällä.

Apurahapäätöksistä lähetetään tieto hakijoille lokakuussa. Apurahan saajat julkaistaan Duodecimin vuosipäivän symposiumissa marraskuussa.

Please find information in English here.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen