Uutiset | 24/05/2018

Minä suojaan potilasta -kampanja tukee tartuntatautien tutkimusta

Rokotteet suojaavat meitä kaikkia. Tartuntatautien tutkimus on tärkeää tautien ehkäisemiseksi, mutta myös siksi, että keskustelua rokotusten merkityksestä voidaan käydä faktoihin perustuen.

Tiedätkö, mikä yhdistää sikiön sairastamaa vihurirokkoa, vastasyntyneen hinkuyskää, nuorilla puhkeavia syövän esiasteita, keski-ikäisen tuhkarokkoa ja vanhuksen potemaa keuhkokuumetta? Kaikki ne ovat ehkäistävissä rokotteella.

Minä suojaan potilasta -kampanja haluaa tukea tartuntatautien tutkimusta. Kuka tahansa voi osoittaa tukensa tärkeälle tutkimukselle lahjoittamalla keräykseen Duodecimin ja Suomen LääketieteenSäätiön kautta.

”Rokotekeskustelu käy aika ajoin kiihkeänäkin. Väitteet rokotteiden puolesta ja vastaan on pystyttävä perustelemaan tieteellisesti, joten tutkittua tietoa aiheesta tarvitaan. Tutkimuksella tuotetaan lisää tietoa myös rokotteiden haittavaikutuksista,” sanoo Lääketieteen Säätiön asiamies Jouni Lounasmaa.

Lääketieteen kliinisen tutkimuksen julkinen tutkimusrahoitus vähenee jatkuvasti. Säätiöillä on entistä merkittävämpi rooli lääketieteellisen tutkimuksen rahoittajina.

Kampanja on päättynyt.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen