Säätiön toiminta koronatilanteessa

Uudet lääketieteelliset uhat voidaan ratkaista vain tutkimuksella. Uusien tutkimusavausten lisäksi koronavirus voi vaikuttaa nykyisten apurahansaajien työskentelyyn. Täältä löydät tietoa säätiön toiminnasta koronatilanteeseen liittyen.

Ohjeita apurahansaajille ja -hakijoille koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen liittyen

Koronavirus vaikuttaa joidenkin säätiön apurahansaajien työskentelyyn. Tuemme tutkijoita muun muassa lisäämällä joustoa apurahojen käyttöaikaan ja käyttöselvitysten jättämiseen. Tavoitteena on, että apurahat voidaan mahdollisimman hyvin käyttää niiden alkuperäiseen tarkoitukseen.

Jousto työskentelyapurahoissa

Hyväksymme ilman erillistä ilmoitusta kuuden kuukauden lisäajan apurahojen käyttöaikaan ja apurahojen käyttöselvitysten jättämiseen. Tämä pätee niihin apurahansaajiin, joiden työsuunnitelmien toteuttamiseen koronavirus vaikuttaa esimerkiksi työaikajärjestelyjen, matkustamisen tai kansainvälisen yhteistyön takia.

Käyttöajan pidennys koskee kaikkia säätiön apurahamalleja: Eka-apuraha, kannustusapuraha, tutkimusapuraha, palaavan tutkijan apuraha, tutkimusryhmän perustajan apuraha ja tutkijatohtori-apurahat ulkomaille. Jos et vielä ole nostanut apurahaa, sen nostamista voi myös siirtää vuoden 2021 puolelle.

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää apurahan käyttämisestä. Paras kanava kysymyksien esittämiseen on säätiön apurahajärjestelmä.

Säätiöiden koronapooli jakoi apurahaa 10 kotimaiselle koronatutkimukselle

Juho Vainion Säätiön, Minervasäätiön, Paulon Säätiön ja Suomen Lääketieteen Säätiön muodostama rahoituspooli jakoi 800 000 euroa koronaviruksen sekä muiden epidemioina ja pandemioina esiintyvien virusinfektioiden tutkimukseen ylimääräisessä rahoitushaussa.

Lue lisää rahoitetuista koronatutkimuksista

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen