Uutiset | 02/05/2023

Suomen Lääketieteen Säätiön apurahahaku käynnistyi – jaossa yli kaksi miljoonaa euroa lääketieteen tutkimukseen

Suomen Lääketieteen Säätiön vuosittainen apurahahaku on käynnissä 1.5.–31.5. Apurahoja tieteellisen tutkimuksen edistämiseksi jaetaan tänäkin vuonna yli kahden miljoonan euron edestä.

Tutkimuksella tehdään tulevaisuuden terveyttä. Samalla sen julkinen rahoitus kuitenkin vähenee vuosi vuodelta. Suomen Lääketieteen Säätiö vastaa haasteeseen – myöntämällä apurahoja lääketieteelliseen tutkimukseen se antaa tutkijoille mahdollisuuden muuttaa maailmaa.

Suomen Lääketieteen Säätiö jakaa tutkimusapurahoja kaikille lääketieteen aloille. Myönnettävät apurahat on tarkoitettu erityisesti lääketieteen opiskelijoille ja uransa alussa oleville lääkäritutkijoille lääketieteellisesti merkittäviin uusiin tutkimusavauksiin. Viime vuonna Säätiön apurahoja myönnettiin eniten syöpäsairauksien, lastentautien ja tartuntatautien tutkimukseen. Apurahoja jaettiin noin 2,4 miljoonaa euroa yli sadalle tutkijalle ja tutkimushankkeelle.

– Olemme pyrkineet jatkuvasti kehittämään apurahojamme niin, että ne hyödyttäisivät paremmin eri vaiheessa olevia lääkäritutkijoita. Säätiön Uudet avaukset -apurahat, jotka on suunnattu jo hieman pidempään tutkimusta tehneille lääkäreille, ovat osoittautuneet erittäin suosituksi apurahamuodoksi, kertoo Suomen Lääketieteen Säätiön hallituksen puheenjohtaja, professori Klaus Elenius.

Vuonna 2022 säätiö teki pidennyksen tutkimusapurahoihin: nyt tarjolla on 6 kk, vuoden ja kahden vuoden pituisia tutkimusapurahoja.

– Siten tarjoamme vuosittain monille lääkäreille mahdollisuuden paneutua kunnolla tutkimukseen, sanoo Elenius.

Tutkimuksella tehdään tulevaisuuden terveyttä

Suomen Lääketieteen Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketiedettä tukevista säätiöistä. Säätiön tärkeimpänä tavoitteena on varmistaa, että resursseja tutkimuksen tekemiseen riittää myös jatkossa.

– Tulevaisuuden terveys tehdään jo tänään tukemalla laadukasta lääketieteellistä tutkimusta ja työtä terveytemme edistämiseksi. Uskomme, että erityisesti nuorten lääkäreiden ja uusien tutkijasukupolvien tukeminen on tulevaisuuteen varautumista mitä suurimmassa määrin, Elenius lisää.

Suomen Lääketieteen Säätiön apurahat ovat haettavissa 1.5.–31.5.2023. Haettavana on Suomen Lääketieteen Säätiön tutkimus-, kannustus ja eka-apurahat, palaavan tutkijan, tutkimusryhmän perustajan ja uusien tutkimusavausten apurahat sekä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kannustusapurahat. Rahoituspäätökset julkistetaan marraskuussa.
Lue lisää apurahoista ja hakuohjeista täältä.

Lue myös: Apurahojen hakuinfo 11.5. klo 10-11

Vuonna 1960 perustettu Suomen Lääketieteen Säätiö tukee suomalaista lääketieteellistä tutkimusta ja koulutusta vuosittain jaettavin apurahoin ja palkinnoin. Lääketieteen Säätiö on merkittävä lääketiedettä tukeva yksityinen säätiö ja selvästi suurin niistä säätiöistä, jotka tukevat nuoria tutkijoita kaikilta lääketieteen aloilta.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen