60 hyvää syytä | 21/12/2020

Haastattelussa oikeuspsykiatrian professori Markku Lähteenvuo

Oikeuspsykiatrian erikoislääkäri Markku Lähteenvuo on tutkinut lääkehoidon vaikuttavuutta masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa. Kysyimme Lähteenvuolta, minkä ongelman hän vielä haluaisi ratkaista.

Vaikka tilastojen valossa rikollisuus on pitkällä aikavälillä länsimaissa vähentynyt, niin koulukiusaaminen ja nuorten välinen väkivalta ovat olleet viime aikoina paljon esillä mediassa. Lähteenvuo peräänkuluttaa ongelmanratkaisussa raflaavien otsikoiden sijaan varhaisen puuttumisen merkitystä.

 

60 hyvää syytä on Suomen Lääketieteen Säätiön juhlavuoden teema. Juhlistamme menneitä vuosikymmeniä nostamalla esiin 60 hyvää syytä tukea suomalaista tutkimusta: lääketieteellisen tutkimuksen tekijöitä ja heidän työtään sekä sen merkitystä suomalaiselle terveydenhuollolle. Pääset lukemaan, näkemään ja kuulemaan kiinnostavia tarinoita siitä, millaista tutkimusta meillä Suomessa tehdään ja miten tuo tutkimus vaikuttaa jokaisen suomalaisen elämään. #lääketiede #tukitutkimukselle

Tue suomalaista lääketieteellistä tutkimusta

Suomen Lääketieteen Säätiön kautta voit tukea suomalaista lääketieteellistä tutkimusta myös perimän ja sydänsairauksien parissa. On monta tapaa – ja tuhansia syitä – lahjoittaa. Tutustu eri lahjoitustapoihin täällä ja tee tärkeä lahjoituksesi.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen