Sarkoomarahasto

Suomessa diagnosoidaan vuodessa hieman yli 200 pehmytkudossarkoomaa ja vajaat 50 luusarkoomaa. Harvinaisuutensa vuoksi ne jäävät usein paitsioon jaettaessa tutkimusapurahoja. Harvinainen ei tarkoita vähemmän tärkeää – tue Sarkoomarahastoa, jonka missiona on valoisampi elämä sarkoomaan sairastuneille.

Osa sarkoomista on erityisesti nuorten syöpiä

Osteosarkooma ja Ewingin sarkooma ovat yleisimmät nuorten luusarkoomatyypit. Aikuisilla, yleensä iäkkäämmillä ihmisillä, esiintyy osteosarkoomaa ja kondrosarkoomia.

Pehmytkudossarkoomia on useita kymmeniä alatyyppejä kuten leiomyosarkooma ja liposarkooma. Lapsilla ja nuorilla yleisin pehmytkudossarkooma on rabdomyosarkooma, jota esiintyy aikuisilla harvoin. Pehmytkudossarkoomat ovat yleisempiä yli 60-vuotiailla.

Tee lahjoitus SarkoomarahastolleHenkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.

Minne lahjoitukseni menee?

Lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille apurahojen muodossa.

Apurahan saajat valitaan vuosittain saatujen hakemusten joukosta puolueettoman tieteellisen arvioinnin perusteella.

Miksi juuri Suomen Lääketieteen Säätiölle?

Suomen Lääketieteen Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketiedettä tukevista säätiöistä. Tuemme tutkimusta jakamalla apurahoja tutkimusta tekeville lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Säätiö myös nostaa tukemiaan tutkijoita esille ja pyrkii kasvattamaan lääketieteellisen tutkimuksen arvostusta.

Miten varoista pidetään huolta?

Säätiön omaisuutta hoidetaan huolellisesti. Säätiön varallisuudelle kerrytetään tuottoa suunnitelmallisella ja vastuullisella sijoitustoiminnalla.

Säätiöllä on sijoitussuunnitelma, joka kuvaa säätiön sijoitustoiminnan periaatteet ja sijoitusstrategian.

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen