Tartuntataudit

Tartuntatautien tutkimuksella pyritään minimoimaan tautien aiheuttamaa tuhoa esimerkiksi selvittämällä tartuntamekanismeja ja kehittämällä rokotteita niitä vastaan. Tartuntatautien laajaan ryhmään kuuluvat muun muassa hengitystieinfektiot, suolistoinfektiot, seksitaudit sekä matkailuun liittyvät infektiot.

Ratkaisuja koronakriisiin, tukea myös tulevaisuuden tutkimukselle

COVID-19 eli koronavirus nousi kuin tyhjästä ja koskettaa nyt meistä jokaisen arkea. Globaali pandemia ratkaistaan vain laadukkaalla tutkimuksella. Siksi myönsimme vuonna 2020 yli 50 apurahaa tartuntatautien ja koronaviruksen tutkimukseen. Tukemalla tartuntatautien tutkimusta olet mukana paitsi rakentamassa suomalaisten hyvinvointia myös ratkaisemassa maailmanlaajuisia terveyshaasteita.

Tee lahjoitus tartuntatautien tutkimukselleHenkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.

Minne lahjoitukseni menee?

Lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille apurahojen muodossa.

Apurahan saajat valitaan vuosittain saatujen hakemusten joukosta puolueettoman tieteellisen arvioinnin perusteella.

Miksi juuri Suomen Lääketieteen Säätiölle?

Suomen Lääketieteen Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketiedettä tukevista säätiöistä. Tuemme tutkimusta jakamalla apurahoja tutkimusta tekeville lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Säätiö myös nostaa tukemiaan tutkijoita esille ja pyrkii kasvattamaan lääketieteellisen tutkimuksen arvostusta.

Miten varoista pidetään huolta?

Säätiön omaisuutta hoidetaan huolellisesti. Säätiön varallisuudelle kerrytetään tuottoa suunnitelmallisella ja vastuullisella sijoitustoiminnalla.

Säätiöllä on sijoitussuunnitelma, joka kuvaa säätiön sijoitustoiminnan periaatteet ja sijoitusstrategian.

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen