Uutiset | 08/08/2023

Sarkoomarahasto tekee tunnetuksi sarkoomasyöpiä

Suomen Lääketieteen Säätiön uusin rahasto on huhtikuussa perustettu Vilja Linnean Sarkoomarahasto. Sarkoomarahaston tarkoituksena on tehdä tunnetuksi sarkoomasyöpiä, tukea sarkoomiin liittyvää kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä ja verkostoitumista sekä tukea sarkoomiin kohdistuvaa tutkimusta, koulutusta ja hoitojen kehittämistä.

Vilja Linnean Sarkoomarahasto syntyi osteosarkoomaa sairastaneen Viljan läheisten aloitteesta. Vilja kuoli elokuussa 2022 vain 20-vuotiaana.

Viljan kuoleman jälkeen Viljan läheisten keskuudessa vahvistui jo aikaisemmin syntynyt halu sarkoomatutkimuksen tukemiseen. Vilja itse olisi halunnut aloittaa kemian opinnot ja päästä kehittämään lääkkeitä parantumattomiin sairauksiin. Nyt samoja tavoitteita edistää Vilja Linnean Sarkoomarahasto.

”Eri sarkoomatyyppeihin sopivien hoitojen kehittäminen vaatii merkittävää lisäpanostusta tutkimukseen. Haluamme edistää tutkimusta ja sitä kautta tasavertaisempaa mahdollisuutta selviytyä syövästä. Myös yleisen tietoisuuden lisääminen sarkoomista on tärkeää, jotta diagnoosit eivät viivästyisi”, sanoo Viljan äiti Mirja Alve, yksi Sarkoomarahaston perustajista.

Sarkoomarahasto on yksi Suomen Lääketieteen Säätiön rahastoista.

”Olemme Sarkoomarahastossa kiitollisia, kun pääsimme osaksi vakiintunutta ja luotettavaa säätiötä. Yhdessä Lääketieteen Säätiön kanssa voimme oikeasti vaikuttaa sarkoomaa sairastavien parempaan tulevaisuuteen”, toteaa Harri Virtanen, Sarkoomarahaston ohjausryhmän puheenjohtaja.

”Sarkoomarahasto on hieno esimerkki, siitä kuinka yhdessä tekemällä voidaan edesauttaa kotimaisen lääketieteellisen tutkimuksen kehittymistä. Lääketieteellisen tutkimuksen tukeminen on tärkeää, sillä ilman laadukasta tutkimusta ei ole myöskään laadukasta terveydenhoitoa”, sanoo Suomen Lääketieteen Säätiön asiamies Jouni Lounasmaa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Sarkoomarahasto tekee aktiivista varainhankintaa. Niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin voivat tukea Sarkoomarahaston työtä lahjoittamalla valitsemansa summan rahastolle esimerkiksi Suomen Lääketieteen Säätiön lahjoituskaupan kautta.

Sarkoomarahastoa voi seurata osoitteessa www.sarkoomarahasto.fi ja sosiaalisen median kanavissa LinkedInissä ja Instagramissa.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen