60 hyvää syytä -video | 04/08/2020

60 hyvää syytä: THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo, mikä sai hänet ryhtymään lääkärin ja tutkijan uralle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek kertoo, miksi hän päätyi lukemaan lääketiedettä ja miten hän ajautui lääkärin uralta tutkijaksi.

Nohynek on tehnyt pitkän uran niin lääkärinä kuin lääketieteellisen tutkimuksen tekijänä. Mihin yksittäiseen lääketieteelliseen ongelmaan haluaisit vielä keksiä vastauksen?

– Yhtä yksittäistä vastausta ei ole, mutta varmaan se sisältyy hengitystieinfektioiden tartuntamekanismeihin ja miten niitä voidaan parhaiten estää. Ja miten niitä estetään niin, että niistä on mahdollisimman paljon väestötason hyötyä yksilötason hyödyn lisäksi, Nohynek sanoo.

Katso videolta THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin haastattelu:

60 hyvää syytä on Suomen Lääketieteen Säätiön juhlavuoden teema. Juhlistamme menneitä vuosikymmeniä nostamalla esiin 60 hyvää syytä tukea suomalaista tutkimusta: lääketieteellisen tutkimuksen tekijöitä ja heidän työtään sekä sen merkitystä suomalaiselle terveydenhuollolle. Pääset lukemaan, näkemään ja kuulemaan kiinnostavia tarinoita siitä, millaista tutkimusta meillä Suomessa tehdään ja miten tuo tutkimus vaikuttaa jokaisen suomalaisen elämään. #lääketiede #tukitutkimukselle

Tue suomalaista lääketieteellistä tutkimusta

Suomen Lääketieteen Säätiön kautta voit tukea suomalaista lääketieteellistä tutkimusta myös perimän ja sydänsairauksien parissa. On monta tapaa – ja tuhansia syitä – lahjoittaa. Tutustu eri lahjoitustapoihin täällä ja tee tärkeä lahjoituksesi.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen