Uutiset | 17/11/2023

Apurahajulkaisussa esitelty kaikki apurahansaajat

Tänä vuonna Säätiö sai määräaikaan mennessä 898 apurahahakemusta, mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Säätiö myöntää apurahoina 2,447 miljoonaa euroa 124 lääkäritutkijalle. 

“On hienoa, että apurahahakemuksia tuli paljon — etenkin kun otetaan huomioon, että viime vuonna niitä tuli poikkeuksellisen vähän. Lääkärit ovat siis edelleen kiinnostuneita tutkimuksesta”, kirjoittaa Suomen Lääketieteen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Klaus Elenius säätiön apurahajulkaisussa.

“Erityinen ilonaihe on, että tutkimusryhmän perustajan apurahaa haki 37 ja Uudet tutkimusavaukset -apurahoja 47 tutkijaa/tutkimusryhmää eli hakijamäärät hipoivat ennätyksiä. Nämä apurahat on tarkoitettu pidemmälle edenneille lääkäritutkijoille, jotka haluavat perustaa uuden tutkimusryhmän tai lähteä viemään eteenpäin tieteellisesti merkittävää uutta tutkimushanketta. Suuri hakemusmäärä kertoo, että iso joukko lääkäritutkijoita haluaa tehdä tutkimusta tosissaan ja pitkäjänteisesti. Kun uusia tutkimusryhmiä perustetaan, lääketieteellisen tutkimuksen kivijalka Suomessa vahvistuu”, Elenius jatkaa.

Apurahajulkaisussa esitelty kaikki 124 apurahansaajaa

Kaikkiin apurajansaajiin voit tutustua Suomen Lääketieteen Säätiön julkaisemasta apurahajulkaisusta. Julkaisusta voit lukea myös tuoreita apurahansaajien mietteitä tutkimuksesta ja minkälainen merkitys apurahalla on tutkijalle.

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen