Ilmastokriisin terveysuhat

Ilmastonmuutos on suuri terveysuhka Suomessakin – Jopa 75 prosenttia aikamme tartuntataudeista on peräisin eläimistä.

Ilmastokriisi on valtava haaste myös lääketieteelle

Ilmastokriisi vaikuttaa jo nyt lukemattomin tavoin ihmisten terveyteen ympäri maailmaa – myös suomalaisten. Meillä yleisimpiä haittavaikutuksia ovat muun muassa helteen aiheuttamat terveyshaitat, eläinvälitteiset infektiotaudit, vesiepidemiat, liukastumistapaturmat ja rakennusten kosteusvaurioihin liittyvät sisäilmaongelmat. Tulevaisuudessa ilmastokriisin edetessä myös uhkakuvat kasvavat ja synkistyvät. Lue lisää.

Ilmastokriirisin terveysvaikutuksia tunnetaan vielä huonosti. Suomen Lääketieteen Säätiö tukee lääketieteellistä tutkimusta, jolla pyritään varautumaan ennakkoon muuttuvan ilmaston aiheuttamiin odotettuihin ja odottamattomiin uhkakuviin.

Tee lahjoitus ilmastokriisin terveysuhkien tutkimukselleHenkilötietoja käytetään lahjoitusten käsittelyyn ja lahjoittajaviestintään sekä sivuston käyttökokemuksen parantamiseen, kts. yksityisyyden suoja.

Minne lahjoitukseni menee?

Lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä lääketieteen tutkijoille ja opiskelijoille apurahojen muodossa.

Apurahan saajat valitaan vuosittain saatujen hakemusten joukosta puolueettoman tieteellisen arvioinnin perusteella.

Miksi juuri Suomen Lääketieteen Säätiölle?

Suomen Lääketieteen Säätiö on yksi Suomen merkittävimmistä lääketiedettä tukevista säätiöistä. Tuemme tutkimusta jakamalla apurahoja tutkimusta tekeville lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille. Säätiö myös nostaa tukemiaan tutkijoita esille ja pyrkii kasvattamaan lääketieteellisen tutkimuksen arvostusta.

Miten varoista pidetään huolta?

Säätiön omaisuutta hoidetaan huolellisesti. Säätiön varallisuudelle kerrytetään tuottoa suunnitelmallisella ja vastuullisella sijoitustoiminnalla.

Säätiöllä on sijoitussuunnitelma, joka kuvaa säätiön sijoitustoiminnan periaatteet ja sijoitusstrategian.

Seuraa lääketieteen tutkimusta

Haluatko tietää, mitä lääketieteen tutkimuksessa tapahtuu ja minkälaisia tutkimuksia rahoitamme? Tilaa Suomen Lääketieteen Säätiön uutiskirje!

Lahjoita lääketieteen tutkimukseen